Bookmark and Share
Løs snak...med lidt i(ndhold)

i(ndholdet)

 FORTÆLLING

Af den rette støbning - om en drengetid i slagskyggen, ildskæret og gløderne fra Limfjordskøbstadens stolthed - Morsø Jernstøberi.

Palle alene i vesten - om minder, meninger, mål og måder på tilværelsen - med afsæt i børnebogsklassikeren med næsten samme titel.

Glimt i øret - om stemningsbilleder fra en barndom i 1950'erne og 1960'erne, holdt op og fortalt på en måde, så de måske virker genkendelige for erindringen.

Erindringsglimt af et stille folk - om hvordan steder og lokaliteter formede os og om, hvordan et persongalleri af såkaldt almindelige mennesker gav os den bedste ballast.

Emma, Sigrid og Gudrun - om en treenighed af godt naboskab gennem seks årtier.

Fra Nykøbing Mors til Assens med Peter Willemoes - om en rejse i livs- og menneskesyn og noget om at være en helt.

At tage tiden i agt - om vigtige gøremål, livsnødvendige overflødigheder og om at tage hånd om tingene.

Hofleverandør af østers og øregas - om en Limfjordsdykker, husmand og bedstefar, som barnebarnet aldrig mødte og som historierne derfor går om.

Bilen på billedet fra Bellahøj - om dengang familien Danmark slog campingbordet op, fyldte termoflasken, foldede Esso-vejkortet ud og tog på tur.

Safari på Mors - om nordvestjysk sind, gemyt og måde på tingene, særegent og alligevel genkendeligt de fleste steder.

Herren er en munter mand - om kirkekærminder og glædesglimt fra en præstegerning i Fyens Stift.

Sindets munterhed - om glædens og livsmodets lyse farve som tapetgrund selv i mørke rum.

Ind under jul, hvor var det dejligt - om glimtvise erindringer og drengedrømme om juleforberedelser og vinteroplevelser fra dengang landskabet var befolket af piberensernisser og de frosne farvande var begravet i driver af vat.

Juledrys omkring en fynsk præstegård - om idyl, trængsel og alarm ved juletid i Nøddebo...undskyld Nørre Broby Præstegård.

Ansigtet på ruden - om en tilbagevendende gåturs uundværlige stationer juleaften i skumringen. 

FORTÆLLING OG FÆLLESSANG (med pianist Anders Peter Møller)

Syng med "Matador" - om tjener Boldt, der kan sin Højskolesangborg...og andre sange fra den elskede tv-serie.

Hvad var det dog, der skete? - om hvordan et efterkrigstidsbarn bærer sporadiske glimt af besættelsesårene, befrielsesdagene og den kolde krig med sig.

Minderne har vi da lov at ha' - danske tonefilmsmelodierom en perlerække af melodier fra folkekære film, som er blevet til evergreens.

To på Thurø - venskabet mellemm salmedigteren og sognepræsten Johannes Johansen og forfatteren Tom Kristensen - en montage af fortælling, digte, salmer, retrogrammofon, græsgrønne drinks og vennernes egne stemmer.

Den mest muntre - om hvordan biskop og salmedigter Johannes Johansen med humor og herlige historier udlagde væsentlige sider af livet, kristendommen og kirken.

Med Jeppe Aakjær som blind passager - om hvordan den jyske digters sange har været medrejsende og udlagt tilværelsens små og store hændelser.

Sange omkring Limfjorden - om nogle Limfjordsdigteres sange og steder.

Plaisir d'amour - sange omkring Holger Drachmann -  om maleren og digteren, der iført hat, stok og slængkappe besang landet, havet, kvinden og kærligheden.

Blandet flora - om hvordan en buket af folkelige sange kan få minderne til at blomstre.

Radiotider - om dengang radioapparatet var et samlende mdtpunkt, når familien lod sig orientere og underholde.

Guilty Pleasures - om et forsvar for det, som vi ikke rigtigt vil indrømme, at vi holder af, eksemplificeret med herligt sentimentale og smertefulde sange.

Tråde tvindes - om hvordan den større historie og de kendtes liv kan strejfe vores, så dejlige oplevelser og uforglemmelige minder opstår.

KONCERTFORTÆLLING (med organist Pavel Refsgaard Jensen)

Kirkemusikalsk kalender i toner og ord - om kirkelige og folkelige toner, der dristigt mixes og forbindes med små fortalte stemningsbilleder, som musikken har befordret.

Efterklange af en krig -  om besættelsen, befrielsen og efterkrigstiden i toner, fællessang og fortalte billeder.

Tip en 13'er - om en musikalsk tipskupon, hvor tilhørerne gætter melodier, som Pavel spiller og Palle forbinder.